Pvc Kliklaminaat Goedkoop Aanschaffen

Pvc Kliklaminaat Prijs

Pvc Laminaat Kopen?

Aarzel je tussen een laminaat vloerdeel en een pvc kliklaminaat? Aan de hand van een paar eigenschappen en kenmerken wordt het verschil tussen een laminaat en kunststof vloer uitgelegd. Die verschillen zijn legio en niet irrelevant. We behandelen in even hoge mate naar prijs, kwaliteit als naar onderhoud.

Prijs En Onderhoud

Geheel niet onbelangrijk, dus laten we hier maar gelijk mee beginnen. De tarieven van laminaat verschillen van omstreeks 5 euro tot 40 euro per vierkante meter. Pvc klik laminaat is in de regel ietwat duurder vanaf een euro of 10 tot 45 euro per m2.
Evenzeer laminaat als PVC zijn allebei gemakkelijk schoon te maken door middel van een stofzuiger of doek. Een laminaat vloer is gevoeliger voor water en het kan door nattigheid gaan bobbelen.

Kliklaminaat Materiaal

Pvc is een afkorting voor ‘Polyvinylchloride’ en lijkt erg op linoleum. Het is ook dun en buigzaam. Aanzienlijk contrast is dat linoleum op een rol wordt verhandeld. En Pvc vloeren worden in het algemeen in stroken verkocht. Laminaat bestaat uit een hoeveelheid samengeperste lagen zoals kunstof en hdf. Waarvan alleen de opperste laag bedrukt is met een patroon. Ook laminaat koop je in stroken / planken. Het pvc laminaat beschikt over een dunnere dikte dan de laminaat stroken.

Geluidsoverlast

Pvc Kliklaminaat AanbiedingEen laminaat vloer wordt niet verlijmd op de onderlaag aangebracht. De ruimte tussen de onderlaag en de vloer kan voor geluidsoverlast zorgen. Een klik kunststof vloer wordt eveneens op deze handelwijze gelegd. Doch zorgt in de regel voor minder geluidshinder dan laminaat.

Een zelfklevende pvc vloer wordt direct op de onderlaag geplaatst. En er is geen ruimte tussen de vloer en de onderlaag. Er is hierdoor geen extra geluidoverlast indien u op de vloer loopt. Bij zowel een laminaat vloer als een pvc vloer kan een juiste ondervloer de geluidsoverlast trouwens verlagen.

Pvc Kliklaminaat Vloerverwarming

Bezit u vloer verwarming dan kunt u beter voor een pvc vloer kiezen. Dat laat de warmte veel beter door. Laminaat vloeren zijn vanwege het gebruik van een ondervloer eigenlijk niet echt zo tof voor vloer verwarming.

Waterbestendig

Laminaat kan niet goed tegen vocht. Als laminaat te lang bloot wordt gesteld aan water is het mogelijk dat het gaat bobbelen. pvc laminaat is vocht bestendig en zijn dientengevolge tevens geschikt voor de doucheruimte of kelder.

Leggen

Zowel pvc klik laminaat als laminaat vloeren beschikken over een klik systeem waarmee de onderdelen met elkander kunnen worden verbonden. Er zijn ook zelfklevende pvc vloeren, hierbij wordt de pvc door een type plakband aan de onderlaag verlijmd. Het is eveneens mogelijk een laminaat vloerdeel te verlijmen aan de onderlaag, dit gebeurt echter maar zelden. Zowel een pvc klik vloer als een laminaat vloer is eigenhandig te leggen.

Daar er bij een PVC vloer geheel niet gezaagd hoeft te worden, is die makkelijker te leggen. Afhankelijk van de gekozen vloer en systeem moet de ondergrond egaal gemaakt worden. Bij kunststof laminaat is dat makkelijker omdat PVC stroken heel dun zijn. Bij nieuwbouw woningen is gelijkmaken vaak niet noodzakelijk.

Kunststof Kliklaminaat Beschadigingen

Beschadigingen op verlijmde pvc vloeren zijn vrij eenvoudig te herstellen omdat de delen vervangen mogen worden. Bij klik pvc en laminaat is het verwisselen van een plaat of lamel veel moeilijker.

De populariteit van pvc vloeren is groeiende. Lees de voor en nadelen goed na, indien u op zoek bent naar een dergelijke vloer.

Benaming

De afkorting PVC betekend polyvinylchloride.

PVC of vinyl vloeren

Aanbieding Pvc KliklaminaatHet woord “vinyl” zit in het woord “polyvinylchloride”. Behalve PVC vloeren wordt er veelal gesproken over een vinyl vloer. PVC vloeren en vinyl vloeren zijn eigenlijk hetzelfde. Er bestaan veel verschillende soorten kunststof vloeren. Er kunnen wel verschillen zitten tussen een vloer die als PVC vloer wordt verkocht of een vloer die als vinyl vloer zal worden verkocht. PVC vloeren worden vaak als stroken en tegels aangeboden. En Vinyl vloeren worden vaak op een rol aangeboden.

Soorten PVC vloeren

PVC vloeren komen in veel verschillende types voor. De meest voorkomende zijn PVC klik-vloeren, PVC-tegels, PVC-stroken, magnetische PVC-vloeren en losliggende PVC-vloeren. Zelfklevende verlijmende lagen komen vaak voor bij PVC stroken. PVC klik tegels is ook een van de variaties. Dit betreft allemaal PVC vloeren met een zelfde eigenschap van PVC.

Materiaal

PVC wordt gemaakt van olie en zout. Weekmakers worden hieraan toegevoegs om deze flexibele te maken. PVC vloeren bestaan uit een toplaag, een doorzichtige slijtlaag, en een laag welke het uiterlijk bepaald, en een geluiddempende waterdichte kern.

Levensduur

Een PVC vloer is slijtvast en heeft een langere levensduur. Een PVC vloer is voorzien van een slijtlaag welke belangrijk voor de levensduur is van de PVC vloer. De slijtlaag varieert vaak in dikte van 0.20 mm (voor gebruik in huishouden) tot 1.00 mm (voor gebruik in bedrijven). Een dikte van 0.30 mm kun je vaak aantreffen, in veel woningen. In de regel bedraagt de garantie 10 tot 25 jaar. Afhankelijk van hoe intensief de vloer wordt gebruikt zal de werkelijke levensduur veelal langer zijn.

Geluidsoverlast

Stil en geluiddempend is een eigenschap van PVC loeren. Een PVC vloer wordt altijd geplaatst met een ondervloer wat ook bijdraagt aan de demping van geluid.

Vochtbestendigheid

Badkamers, keukens en toiletten zijn zeer geschikt om een PVC vloer te plaatsen. Dit omdat PVC vloeren vochtbestendig en dus geschikt zijn voor vochtige ruimtes.

Vlekgevoeligheid

De meeste vlekken zijn eenvoudig te verwijderen met een vochtige doek.

Krassen

PVC vloeren zijn bestand tegen krassen. Een beschermlaag laag welke beschermt tegen krassen, komt voor bij de meeste PVC vloeren. PVC vloeren kunnen goed tegen beschadigingen. Viltdoppen om krassen te vermijden kunnen onder de poten van de stoelen en andere meubels worden geplaatst. Laag geprijsde PVC vloeren kunnen wel gevoelig voor krassen zijn. Individuele PVC stroken PVC zijn eenvoudig te vervangen.

Vloerverwarming

Een combinatie met vloerverwarming is prima te doen. PVC vloeren krimpen namelijk niet en ze zetten ook niet uit. Het gebruik van een ondervloer is bij vloerverwarming aan te raden.

Uitstraling

PVC vloeren zijn geschikt voor elk interieur en passend in elk design. Bijna elke kleurstelling is verkrijgbaar. PVC vloeren met steen of hout motief zijn op het oog bijna niet van echt te onderscheiden. Een PVC vloer voelt natuurlijk niet hetzelfde als een vloer van hout of steen. PVC vloeren voelen veel zachter aan.

Schoonmaken en onderhoud

Een PVC vloer behoeft nauwelijks onderhoud. Met een stofzuiger kan het vuil en stof probleemloos worden verwijderd. Daarna kan de PVC vloer met warm water worden gedweild. Het gebruik van olieachtige substanties wordt afgeraden. Een beschermende waslaag moet 2 maal per jaar worden aangebracht.

Montage

Goedkope Pvc KliklaminaatEen PVC laminaat vloer is dun, licht en flexibel. De dikte van een PVC tegel of strook is maar enkele millimeters. Een voordeel hiervan is dat deze makkelijk mee te nemen zijn en klaar voor montage. Eem strook PVC kan eenvoudig met een scherp mes op maat gesneden worden. Per type PVC vloer verschilt de montage. Het is in de meeste gevallen aan te raden om de vloer eerst glad te maken. Dit is een soort werk dat u moet laten doen door een bedrijf via BouwKing.NL. Dit omdat bij PVC lijmvloeren bijna elke oneffenheid in de ondervloer te zien is.

PVC klikvloeren zijn hier minder gevoelig voor egaliseren vaak niet noodzakelijk zijn. Of vlak maken noodzakelijk is hangt af van de ondergrond en van het soort PVC vloer u aanschaft. Op de te egaliseren ondergrond, komt een folie of ondervloer te liggen. Een dergelijke ondervloer vangt oneffenheden van de ondergrond op. Op die folie wordt dan de PVC vloer geplaatst. Bij een verlijmde PVC vloer wordt de PVC verlijmd. PVC lijmvloeren zijn voorzien van een makkelijke zelfklevende laag. PVC laminaat of losse PVC vloeren worden zwevend gelegd en niet met lijm of spijkers. PVC tegels en PVC stroken zijn meestal makkelijker te leggen, dan PVC laminaat.

Merken en producenten

Er zijn behoorlijk wat merken PVC vloeren. De meeste vloeren komen uit Azie maar ook in Europa zijn er producenten van PVC vloeren. Er zijn grote kwaliteitsverschillen tussen de producenten en hebben allemaal hun eigen methode. Aan de buitenzijde zijn de verschillen vaak niet zichtbaar. Gevaarlijke stoffen kunnen zitten in goedkopere PVC laminaat vloeren. Kijk dus altijd goed rond voordat u koopt.

Kosten

De prijzen van PVC vloeren variëren per merk en soort. Naarmate de slijtlaag dikker is, zijn alle PVC vloeren duurder. Boven de kosten van de PVC laminaat vloer komen de aankoop van de ondervloer. En de kosten voor het plaatsen van de PVC vloer en de kosten voor het vlak maken van de ondervloer. Gelijmde PVC vloerdelen zijn goedkoper dan de klik of losse PVC laminaat delen. Maar omdat de ondervloer geëgaliseerd moet worden bent u vaak iets duurder uit.

Conclusie

PVC vloeren worden almaar populairder. Ten opzicht van laminaat heeft pvc zeer belangrijke voordelen. Net als bij laminaat vloeren is er eveneens bij pvc vloeren heel veel contrast tussen deugdelijkheid en afkomst. Welke pvc kliklaminaat vloer u ook kiest, let niet alleen op de prijs, een uitstekende kwaliteit is net zo beduidend.

Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Linkedin
Whatsapp
MySpace